YURT’lu Kardeşlerimizi Bilgilendirme

Yazı Tarihi :28 Mayıs 2018
1.081 Kez Görüntülendi

YES Genel Merkez: YURT’lu kardeşlerimizin ve kamu kurumlarında Çalışanlarının Öğrenimlerine Uygun Kadrolara Atanması Hakkındaki Kanunun Uygulanması Hakkında Bilgilendirme.!

Bilindiği üzere, 2828 sayılı Kanun kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilen personellerin öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlara atanması ile ilgili düzenleme 27/03/2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Değerli Üyelerimiz ve sevgili YURT’lu kardeşlerimiz 25 Mart 2018 Cuma günü Ankara Saray’daki Çocuk Evleri Sitesinde Aile ve Sosyal Politikalar (Çocuk Hizmetleri Genel Müdürümüz) Sayın Selahattin  GÜVEN beyin daveti üzerine YURT Sendikaları (YURT Eğitim Sen) Genel Başkanımız Sayın Hakan ÇELİKSOY, YURT Sendikaları (YURT Büro Sen) Genel Başkanı Murat BEDİR, YURT Sendikaları (YURT Eğitim Sen) Genel Başkan Yardımcısı Halil YOLALAN, YURT Sendikaları (YURT Tarım Sen) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem AKTAŞ ve YURT Sendikaları (YURT Eğitim  Sen) Yozgat İl Temsilcisi Gökhan YAŞLI ile katılım sağlayarak iftarımızı yaptık  Sayın Genel Müdürümüze çok teşekkür ederiz.

YURT’lu kardeşlerimiz ve halen kurumlarda kalan çocuklarımız için daha iyi bir gelecek hazırlamak adına Aile ve Sosyal Politikalar (Çocuk Hizmetleri Genel Müdürümüz) Sayın Selahattin  GÜVEN ile bundan böyle güçlü bir dayanışma içerisinde olacağız.
Sayın Genel Müdüre son yasa ve sorunlar ile ilgili sorularımız olmuştur. Bunlar;

SORU – 01 Atamaların ne zaman başlayacağı?
CEVAP – 01 Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıkları bu hafta içi çalışmalara (atamalara) başlayacağını, İçişleri Bakanlığı EGM hariç Temmuz ayında başlayacağını ayrıca diğer Bakanlık yetkilileri ile bire bir görüşmeler yapıldığını ve genelinin atamalarının yapılacağını söyledi
SORU – 02 Lise sorunu (DÜZ) Liselerin durunu ne olacak?
CEVAP – 02 Atama yapan kurum, Üniversite vb var, Fakat genel anlamda oluşan sorun için T.C DPB (Devlet Personel Başkanlığı) ASP (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı), ÇSGB (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı)’dan talep görüşü istenmekte olup ASP (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı)’da SENDİKAMIZ’dan görüş ve talebimiz istenmiş olup SENDİKAMIZ’da yani sizlerin SENDİKASI eviniz, yuvanı olan YURT SENDİKALARI yukarıdaki en çok sorun olan sorulara cevap vermiştir. Alınan bu görüş ve öneriler sonucunda T.C DPB (Devlet Personel Başkanlığı) bu sorun ortadan kalkacaktır.
SORU – 03 EGM Personelin durumu?
CEVAP – 03 İçişleri Bakanlığı EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) yetkililerinin ifadesi bizde yalnızca TEKNİSYEN YARDIMCISI Kadrosu olduğu için şuan uygulama başlar ise bir boşluk oluşacaktır, Bizde bu sıkıntıyı bu boşluk yaşanmaması ve sıkıntıları atlatabilmek için kademe kademe atamaların başlayacağı ve yeni atanacakları beklediklerini ifade ettiler.

Bu süreçte bazı kurum ve kuruluşlar konuyla ilgili iş ve işlemleri başlatıp atamaları gerçekleştirmişler, bazıları ise T.C DPB (Devlet Personel Başkanlığı) tereddüt ettikleri hususlar konusunda görüş istemişlerdir. Başta Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı’da uygulamanın hangi unvanları kapsayacağı hususunda tereddüt etmiş aynı şekilde T.C DPB (Devlet Personel Başkanlığı) görüş sormuştur.

YURT Sendikaları olarak; 27 Mart 2018 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı yetkilileri ve T.C DPB (Devlet Personel Başkanlığı) Devlet Personel Başkanı Enes POLAT da dahil olmak üzere yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Görüşmelerimizde; ASP (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı) himayesinde (Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda) yetişen YURT’lu kardeşlerimizin Kamu Çalışanlarının Öğrenimlerine Uygun Unvanlara Atanması” konusunda bakanlıkların tereddüt ettiği, kanunda yazılı olan “UNVAN” ibaresinin farklı yorumlandığı, kanun kapsamında ilk defa atanacaklardan lise mezunlarını istihdamının memur kadrosu olarak belirlenirken, daha önce hizmetli olarak atanan lise mezunlarının memur kadrosuna atanmamasının eşitlik ilkesine aykırı olduğu ve düz lise mezunu olanların da memur kadrosuna atanması gerektiği hususu YURT Sendikaları olarak belirtilmiştik.

T.C DPB (Devlet Personel Başkanlığı) ile yüz yüze yaptığımız görüşme sonucunda ; Bu konuda uygulama birliğinin sağlanması amacıyla T.C DPB (Devlet Personel Başkanlığınca) yönetmelik hazırlandığı, hazırlanan yönetmelik taslağının görüşleri alınmak üzere ASP (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı), Maliye Bakanlığı’na ve Sendikamıza gönderildiği ifade edilmiştir.

Bu gelişmeler doğrultusunda başta Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer Bakanlık yetkilileri de bu konuda ki iş ve işlemleri başlatmak için bahse konu yönetmeliğin yayınlanmasını bekleyeceklerini bildirmişlerdir.

Kamuoyuna Saygılarımızla Duyurulur.

HATIRLATMA Bu yasamın hazırlanmasından, yasalaşmasına kadar her sürecinde biz vardık ve var olmaya devam edeceğiz. Bu yasada bütün YURT’lu Kardeşlerimizin her hangi bir lise ayrımı yapılmadan bütün Arkadaşlarımızın ve başta Düz Lise mezunlarının da Memur olması İle İlgili teklifimizin tekrar değerlendirileceği hususunda görüşümüzü bildirmiş bulunmaktayız.

Ayrıca bazı malım Sendikalar öyle web sitelerine örnek dilekçe koyarak benim YURT’lu kardeşlerimizi kandıracağını zannediyorsa yanılıyorlardı.  Biz YURT’lular yola çıktıklarımızı satmadık satmayız.

Hakan ÇELİKSOY
YURT Eğitim Sen
Genel Başkanı

1. Maşallah yazıcı dedi ki:

Hocam meteoroloji genel müdürlüğüyle bi çalışmanız ölçümü meteoroloji istasyon müdürlüğü muş tan ben bir ay oldu dilekcemi verdim halen bekliyorum

2. murat dedi ki:

Birşey duydum?Yurtta kalmış ve devlet memuru olmuş Meslek lisesi mezunları teknisyen kadrosuna atanacakmış doğrumu acaba?Doğruysa atamalar hangi tarihte başlayacak?Biligi verirseniz sevinirim.Kolay gelsin.

3. leyla dedi ki:

arkadaşlar Cumhurbaşkanımızın TWİTTER hesabına sürekli yazın elbet görecektir bimere yazalım birlik olalım bırakmayalım peşini haksızlıktır bu

4. senem dedi ki:

ARTIK ZOR…HEVESİMİZİ KIRDILAR

5. Muhittin dedi ki:

Peki EGM boşlukları doldurana kadar bizim hakkımız saklı kalacak yani hakkımız elimizden alınmayacak değil mi

1. Hakan ÇELİKSOY dedi ki:

Sayın Muhittin bey verilen hak alınmaz, Tabiki hakkınız saklı kalacak.

6. sadem dedi ki:

lütfen hepimiz düz lise mezunuyuz bu sorunu çözerseniz çok seviniriz

7. serkan özdemir dedi ki:

Siz yurtsen yetkililerine soruyorum, Yıllarca Ünvan değişikliğini bekleyen normal memurların günahı nedir? Bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Yurttan çıkan memur olan kardeşlerimizi devletimiz bşr şekilde memur yaptı bu sunavsız uygulama pozitif ayrımclığında ötesinde hakkaniyete giriyor mu? Öğretmen olup memurluk yapan binlerce kişi var ve bu insanlar sınava girip yetmiyor bir de mülakata girip o kadrolara geçmeye çalışırken sizin yaptığınız kamudaki personelin arasına nifak sokmaktan başka nedir Allah aşkına…bu hakkaniyete uygun olmayan sizin sebep olduğunuz uygulama zerre hakkımızı helal etmiyoruz bilinn efendiler

1. senem dedi ki:

2. Hakan ÇELİKSOY dedi ki:

Serkan bey görüşünüze saygı duyuyoruz, Fakat bu ayrımcılık değil yıllardır nağdur edilen YURT’lu kardeşlerimizin hakkını aramak suç mu?

3. Hakan ÇELİKSOY dedi ki:

Sayın Serkan ÖZDEMİR Bey’e hitaben;

Biz YURT Sendikaları olarak ve YURT’lu kardeşlerimizin yıllarca yaşadığı sıkıntıları ve çektiği acıları bildiğimiz için bu hususta fazla iyimser olamıyacağız, Çünkü burda bi vebal görmüyorum.

Bizler öğrenim durumumuz lisede olsa yüksek Okul da olsa belli bir süre bizi yıllarca Devlete Hizmetli olarak yetiştirdiler. O zaman bu haksızlık değilmiy di sence.

Biz her kese hakkımızı helal ediyoruz. Sizlerde bizlere helal edin.

Ayrıca seni savunan veya siz davulunu çaldığınız Sendika/Sendikalar da genel bir çalışma yapabilir, Şuan çıkmış yasayı senin üyesi olduğun sendika bile sahiplenmek istiyor.

8. metin dedi ki:

Yapmakta olduğunuz çalışma ve emekler için minnettarız iyi ki varsınız.

9. Hasret GÜLSOY dedi ki:

Saygılar Değerli Başkanımız Hep Birlikte el ele Tüm Sıkıntıların Üstesinden Geleceğimize inanıyoruz Allahın izniyle Biz Koskoca bir Aileyiz S.H.Ç.E.K Ailesi varmı Daha Ötesi

By - TFNGL