YURT – Eğitim Sen’den Vali YURTNAÇ’a Ziyaret « YURT Sendikaları

YURT – Eğitim Sen’den Vali YURTNAÇ’a Ziyaret

Bu haber 21 Ekim 2016 - 18:52 'de eklendi ve 15 views kez görüntülendi.

YURT – Eğitim Sen Genel Başkanı Hakan Çeliksoy ve Dernek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ı ziyaret etti.

Sendika ve Dernek faaliyetleri hakkında Vali Yurtnaç’a bilgi veren Çeliksoy, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı çocuk esirgeme kurumlarında kalan çocuklara her türlü konuda destek verdiklerini söyledi.

Yurtta kalan ve 18 yaşını dolduran çocuklara özellikle iş konusunda destek verdiklerini belirten Çeliksoy, “Biz Sendika ve Yurtay Derneği olarak çocuk esirgeme kurumunda kalan çocuklarımıza ağabeylik ve önderlik yaparak onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Yanlış bir iş yapmamaları, yanlış kişilerle arkadaşlık edip başlarını belaya sokmamaları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu amaçla 1. Amatör Kümede oynayan SHÇEK Futbol Kulübümüz ve 5 yaş kategorisinde ayrıca mevcut takımlarımız var. Burada kalan gençlerimizi, çocuklarımızı spora yönlendiriyoruz” dedi.

Çocuk esirgeme kurumlarında kalan gençlerin yurtlardan çıktıktan sonra iyi bir işe yerleşmesi için mutlaka iyi bir eğitim almaları gerektiğini kaydeden Çeliksoy, bunun için ise idarecilerin çocuklara destek vermesi gerektiğini söyledi.

Vali Kemal Yurtnaç ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı çocuk esirgeme kurumlarında, çocuk yuvalarında, sevgi evlerinde kalan çocuklar ile bunlara destek veren derneklerin her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

Yozgat Valiliği olarak her türlü desteği verdiklerini ve bundan sonrada vermeye devam edeceklerini kaydeden Vali Yurtnaç, “Annesi babası ölmüş, bakacak kimsesi kalmamış, çeşitli sebeplerden dolayı yurtlarda, yuvalarda, evlerde kalan çocukların devlet her zaman yanlarında. Biz her zaman onların yanlarında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Bunun yanında bu çocuklarımıza destek çıkan derneklere de elimizden geldiğince destek çıkacağız. Bu çocukları sahipsiz bırakmayıp, vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan, Çanakkale ruhunu içerisinde barındıran bireyler olarak yetiştirmek için çalışacağız” şeklinde konuştu.

edrwer