YURT Sendikaları’nın19 Mayıs Mesajı « YURT Sendikaları

YURT Sendikaları’nın19 Mayıs Mesajı

Bu haber 18 Mayıs 2019 - 9:25 'de eklendi ve 22 views kez görüntülendi.

YURT Sendikaları 19 Mayıs 1919’un 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

YURT Sendikalarının yayımladığı mesajında “Türk Milleti’nin, en zor ve en imkansız koşullarda dahi teslim olmayacağını, 19 Mayıs 1919’da başlattığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışıdır.”

Millî Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’da Anadolu topraklarına bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle de 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan etti. Atatürk“ Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” derken Türk gençliğine olan güvenini de anlatmıştır.

YURT Sendikaları olarak bu duygu ve düşüncelerle bize bu güzel ülkeyi emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nız kutlu olsun.

YURT – Sendikaları

19 MAYIS’I ANLAMAK İÇİN VİDEOYU İZLEYEBİLİRSİNİZ