YURT Sendikalarının 1 Mayıs Mesajı

Yazı Tarihi :30 Nisan 2019

YURT Sendikaları olarak;  barış ve kardeşliğin hüküm sürdüğü insanca ve hakça bir düzene doğru beraber yürümek dileğiyle 1 Mayısın Emeğin ve alın terinin temsilcisi başta işçi, memur, emekçiler olmak üzere Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun.

YURT Sendikaları
Basın İletişim ve Ar-Ge Bürosu

BİLGİLENDİRME: 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. 1 Mayıs dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir.

Türkiye’de ilk kez 1923’te resmî olarak kutlanmıştır.

2008 Nisan’ında, “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanması kabul edilmiştir.

2009 Nisan’ında, TBMM’de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

1. İsmail Erkan dedi ki:

Mezuniyet Kamu Yönetimi Lisans
    Alan: Adalet
    Formasyonu olmayan alanı tutan Öğretmen adaylarında hak verilmeliydi.Bakanlık bundan sonra Pedagojik formadformasyonu kendisinin vereceğini duyurmuştu. Dışardan formasyon alarak Öğretmenlik çalışmamızı tamamlardık.Ancak biz bu haktan yararlanamadığımız için çok üzgünüz.Ihtiyaç olduğunda formadyonsuzda atanır hükmü öğretmen atama yönetmeliğinde var.İstense o madde çalıştırıldı.Çok üzgünüz.

By - TFNGL