YURT Sendikalarının 23 Nisan Mesajı « YURT Sendikaları

YURT Sendikalarının 23 Nisan Mesajı

Bu haber 22 Nisan 2019 - 10:02 'de eklendi ve 14 views kez görüntülendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Atatürk “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar” sözü ile Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin teminatı olan çocuklardır. Bizler gelecek nesillerimizi korur isek, onlara gelecekte güzel şeylerin olaçağına inandırır ve eğitirsek, Çocuklarımızda ileride öyle bir ülke yaratırlar ki içinde kötülüklerin olmadığı ve sevgi dolu bir ülke bırakırlar yarınlarına…

YURT Sendikaları olarak; İnanıyoruz ki; çocuklarımız zengin kültürümüzden, bağımsızlık mücadelemizden, demokrasinin değerlerinden güç alarak ülkemizi daha da ileri seviyelere götüreceklerdir.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Coşkumuzun ve yaşama sevincimizin sürekli olması dileğiyle tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

YURT Sendikaları
Basın İletişim ve Ar-Ge Bürosu

BİLGİLENDİRME : 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Atatürk, 23 Nisan 1924’te ’23 Nisan’ gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979’da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır.

Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.