YURT SENDİKALARI

YÖK’e Sınavsız Unvan Değişikliğinin Uygulanması Hk.

Yazı Tarihi :18 Ekim 2018

Üniversitelerin 7103 Saylı Maddenin 25. Maddesine göre şartları tutanların atamasını gerçekleştirmiş olup, Bazı Üniversiteler her hangi bir işlem yapmadığı gibi ihtiyaçlarının olmadığını belirterek müracaat eden Üyelerimize RED cevabı verirken diğer taraftan ise ihtiyacının olmadığını belirttiği halde UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI açılması istediği talebini resmi yazı ile bildirdik.

Yüksek Öğretim Kuruluna bağlı bazı Üniversite Rektörlükleri tarafından ilgi yazının şartları tutan üyelerimize tebliğ edilmediği, Tebliğ edilmediği gibi durumdan haberdar olan Üyelerimizin (Personellerin) yasal sürelerinin geçmiş olması ile beraber dilekçelerinin değerlendirmeye alınmadığı kurum ihtiyaç duyduğu unvanları 2828 sayılı Kanun kapsamında atanan personellerden değil dışarıdan atamayla karşılamaya çalıştığı ve bu durumun Kanuna aykırılık teşkil ettiği ülke genelinde birçok kurumun atamaları tamamlanmak üzere olduğu göz önüne alınırsa Kurulunuza bağlı Üniversitelerin ise etik olarak iyi niyet göstermediği anlaşılmaktadır.

Buna göre; Kanun hükmü anlaşılır olmasına rağmen Sınavsız Unvan Değişikliğini uygulamayan kurumların uyarılması, hukuki yollara başvurarak maddi, manevi sorunlara yol açmaması için yasal ve yönetmenliklere bağlı kalınarak 2828 sayılı Kanun geçici – Ek 16. ncı maddesinin uygulanmasında gerekli hassasiyetin gösterilmesini talep ettik.

1. Mehmet dedi ki:

Benim yazdığım dilekçeye cevap vermediler hala.

2. Mehmet dedi ki:

Kurumum Trakya üniversitesi hala cevap yok

1. İyi günler Mehmet bey biz YURT Sendikaları olarak üyemizin oldugu Üniversitelerde kadrolarının verilmesini sağladık

Web Design - TFNGL