2828 Sayılı Kanun Kapmsamında atananlara Sınavsız Ünvan Değişikliği

Yazı Tarihi :25 Ekim 2017
1.899 Kez Görüntülendi

Bilindiği üzere Resmi Gazete’de yayımlanan geçici (5.) madde ile Terörle Mücadele kapsamında Kamu Kurumlarına Yardımcı Hizmetler Sınıfı olarak atanan (öğrenim durumları ihraz ettikleri ünvanın 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname eki cetvellerde yer alması koşuluyla Memur ünvanlı kadro ve pozisyonlara atama teklifleri Devlet Personel Başkanlığınca yapılır) denilerek Terörle Mücadele kapsamında atanan personellere bir defaya mahsus olmak üzere üst kadroya geçme hakkı tanınmıştır.

YURT Sendikaları olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı ile yaptığımız görüşme ve yazışmalarda 2828 Sayılı Kanun ile atanan ve bir üst kadroya atanma şartlarını taşıyan kardeşlerimizin de aynı Kanun ve Haktan yararlanmasının uygun olacağı konusundaki ısrarlı görüşmelerimiz gereği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca verilen cevapta Devlet Personel Başkanlığı ile gerekli görüşmelerin yapıldığı ve ilerleyen dönemlerde gerekli mevzuat çalışmalarının yapılacağı bilgisinin verilmiş olması sevindirici bir haber olmakla birlikte tüm üye ve kardeşlerimizin bir üst öğrenimlerini tamamlamalarını ve görevlerinde en üst makamlara kadar yükselmeleri temennisi ile BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ der şimdiden hayırlı olsun dileklerimizi sunarız.

YURT – Eğitim Sen

1. Ali dedi ki:

Merhaba
    Öncelikle emekleriniz çabalarınız için ne kadar dua etsek az inanın, biz zor süreçlerden geçtik iş hayatına başladığımda lise terk idi bilemedim kimse bana hizmetli memur olursan seni ezerler hakların silinir psikolojik eziyete maruz kalırsın demedi, üzülüyor ve ızdırap içinde geçiyor günlerim, hıyarsı içinde karınca misali ezilmek istemiyorum, ölmeden memur kadrosuna geçip hizmetli durumdan kurtulmak istiyorum, Lütfen üstüne düşün unutulup gitmesin, bizim tek ailemiz sizsiniz yurt sendikaları en kısa zamanda CEVB bekliyoruz, sonuç car mi ne kadar sürer sizce ihtimal yuksekmı, aspb, dpb lıgıyla görüşmüş paylaştığınız yazıya göre peki maliye ne demiş bu konuda sonuçta son karar onlarda bitecektir

2. kadir dedi ki:

sağlık bakanlığıda buna dahil olsa iyi olurdu.

1. Hakan ÇELİKSOY dedi ki:

Sayın Kadir bey biz tekrar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bir yazı daha yazdık ve bütün YURT Kardeşlerimizi, E – KPPS ile atana kardeşlerimiz ve Şehit Gazi yakınlarını kapsayan bir düzenleme ile bütün Bakanlıkları kapsayacak şekilde çemberi genişleterek talepte bulunduk.

3. Eko dedi ki:

Haberi yapmışsınız güzel olmuşta, tarih yok, daire başkanı yok milleti umutlandırmayın bari. Bu kaç yıl önceki haber

By - TFNGL