Memur ve Şeflik Sınavı Hatalı Sorular ve Çan eğrisi yöntemine ilişkin başvurumuzu yaptık « YURT Sendikaları

Bu haber 17 Aralık 2018 - 1:50 'de eklendi ve 17 views kez görüntülendi.

Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda münhal şef ve memur kadroları için 09/12/2018 tarihinde görevde yükselme sınavı gerçekleştirilmiştir.

Memurluk ve Şeflik sınavı ilişkin sendikamıza gelen başvurular doğrultusunda yayımlanan sorular ve cevap anahtarları YURT Eğitim Sen Genel Merkez Yönetim kurullarınca  incelenmesi neticesinde eksik ve hatalı olan sorular tespit edilerek Milli Eğitim Bakanlığına resmi yazı ile başvurumuzu gerçekleştirdik.

YURT Sendikaları olarak olarak Memur ve Şeflik Sınav sorularına sendikamızca itirazda bulunulduğu için sınava giren eğitim çalışanlarının itiraz etmenize gerek yoktur.

Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre sınavlara ilişkin değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, sınava giren adaylardan 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Sınava katılan adaylardan 60 ve üzerinde puan alarak başarılı sayılanların sayısının münhal kadro sayısının altında kalması muhtemeldir. Bu sebeple; Memur ve Şeflik kadroların boş kalmaması için Bakanlığımızdan, sınav sonuçlarının çan eğrisi yöntemine göre değerlendirilmesini talebinde bulunduk.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YURT Sendikaları
Basın İletişim ve Ar-Ge Bürosu