Memur Öğretmenlere Hayırlı Olsun

Yazı Tarihi :12 Şubat 2019
1.674 Kez Görüntülendi

YURT Sendikaları olarak; 2828 Sayılı Kanun kapsamında Memur olarak görev yapan kardeşlerimizin Öğretmen olarak atanmalarına ilişkin bir kazanım daha elde ederek mağduriyetleri son buldu.

Resmi Gazetede yayımlanan “7103 Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” kapsamında halen görev yapan kardeşlerimizin Öğretmen olarak atanmalarına ilişkin  Resmi yazı ile 05/10/2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına Memur Öğretmenlerin Mağduriyetlerinin son bulmasına ilişkin talepte bulunarak atanmalarına ilişkin Resmi yazımız ve Milli Eğitim Bakanlığının 11.02.2019 tarihli 81 İl Milli Eğitim Müdürlüklerine göndermiş olduğu yazılar aşağıdadır.

YURT Sendikaları olarak;  Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Hizmetli olarak görev yapan lise mezunu (Açık Lise, Düz Lise ve Meslek Liseleri) kardeşlerimiz içinde Memur kadrolarına atanmalarına ilişkin konunun yakından takipçisi olduğumuzu resmi görüş ve taleplerimizle gerek hukuki ve idari her konuya titizlikle takip ettiğimizi bilmenizi isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sizin Sendikanız… Biz Birlikte Güçlüyüz… Sendikana Sahip Çık

YURT – Sendikaları

1. Metin ÇETİN dedi ki:

Ben de Aynı Yolun yolcusuyum Türkiye genelinde üye sayınız ortalama kaç acaba ?

2. İsko3366 dedi ki:

2828 S.kanuna göre öğretmen atamaları ne zaman yapılacak Atama için Branşa uygun olan ancak Pedagojik Formasyonu olmayanlarda atanabilecekmi ?

3. serkan dedi ki:

Değerli Kardeşlerim M.E.B’da memur olarak çalışan personeli kapsıyor ve mutlaka mezuniyet tarihi ile pedagojik formasyon belge tarihi 27 Mart 2018 tarihinden önce olmalı ayrıca talim terbiye kurulu “https://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2018_12/13170041_9_cizelgeveesaslar.pdf ” bu çizelgeyi dikkatli inceleyin, öğretmenliğe kaynaklık eden bölümler bu linkte bulunmaktadır. Sevgiler umudunuzu yitirmeyin.

4. HACIRE SOLMAZ dedi ki:

YURT SENDİKALARIN FARKIDIR.BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM. SADECE 3. MADDE GEREĞİNCE FORMASYON TARİHİNİN ELE ALINMAMASI GEREKİYOR. KAÇ KİŞİNİN MADUR EDİYOR. MEZUNİYETİN TARİHİ OLABİLİR SERTİFİKALARIN TARİHİNİ ALMASI SORUN OLUYOR BUNU DA DÜZENLEYİN.

5. Bayram YILDIRIM dedi ki:

NİĞDE MEM’DE Şefim, 2015 İşletme Lisans mezunuyum.Yurt-Ay Eğitim sen’de üyeyim. Pedagojik Formasyonu 13 Haziran 2018 ‘de bitirdim.2 ay 15 günlük süreyle bu haktan mağdur oldum.Bunla ilgili bir çalışmanız varmı? Başvuru yapabilirmiyim ne yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekler şimdiden teşekkür ederim.

6. Yusuf HAZAROĞLU dedi ki:

zuhal hanım MEB’te çalışan personeller için geçerli

7. alican dedi ki:

Allah binlerce kere yüzlerce kere razı olsun,emekleriniz için gönülden iyi temelierimi sunarım,işin peşinde olmanız bile biz hizmetli düz lise mezunu ,imam hatip yada meslek mezunu binlerce kişiye umut oluyor,eminim en kısa zamanda bizim sefalet,mobing, çilemiz bitecek,bizlerde hizmetli kadrosundan kurtulacagız,en son Sayın Bekir BOZDAĞ ile görüşülmüştü,dilerim en kısa zamnda çözüme kavuşur,sıramızı bekliyoruz.

8. zuhal özdemir dedi ki:

Ben Üniversitede görev yapıyorum yararlana biliyormuyum

9. Zuhal dedi ki:

Universitelerde calisan memur ogretmenleride kapsiyor mu

10. Zuhal dedi ki:

Ben universitede calisiyorumm yararlanabiliyormuyumm

1. Serkan dedi ki:

Üniversitedeki memurlar faydalanamıyor fakat üniversitende konservatuvar varsa bunların tam zamanlı ortaöğretim bölümleri var uygun kadro varsa geçebilirsin.

11. Yusuf HAZAROĞLU dedi ki:

S.a düz lise mezunları ne zaman bu kanundan yararlanacak ?

By - TFNGL