Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Değişti « YURT Sendikaları

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Değişti

Bu haber 22 Ekim 2016 - 18:56 'de eklendi ve 14 views kez görüntülendi.

YURT – Sendikaları; (Yurt – Eğitim Sendikası) olarak yoğun çalışmaları sonucu, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının uzun zamandır beklediği görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı baraj puanının 70 puan’dan 60 puana çekilmesi nihayet 2016/9380 Karar Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Ancak, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına dair Yönetmeliği’nin 8.maddesinde yapılan “Görevde Yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekir” ibaresi ile yapılan değişiklik ile de sınavlara sözlü mülakat getirilmiş olması Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu aşikârdır.

Ülkemizde son yıllarda yaşanan Paralel Devlet Yapılanması (PDY) vb. oluşumların yanı sıra Kamu Kurumlarında çalışan personellerin haklarını aramak üzere kurulmuş bazı Sendikaların tüm Devlet Kurumlarında olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın içinde de kadrolaşmaya gitmesi ve bununla beraber benden olmayan kişi ve kişilerin görevde yükselmeye hakkı yok mantığıyla oluşan ve 657 Sayılı devlet memurları Kanun’unda belirtilen Temel İlkeler başlıklı 3.Madde “Liyakat: C) Devlet kamu hizmetleri görevlerine girmeyi, sınıflar içinde ilerleme ve yükselmeyi, görevin sona erdirilmesini liyakat sistemine dayandırmak ve bu sistemin eşit imkanlarla uygulanmasında Devlet memurlarını güvenliğe sahip kılmaktır.” Maddesini hiçe sayarak Liyakat’tan ziyade sencilik,bencilik,adamcılık gibi kavramların öne çıkmasını sağlayan bu değişikliğin bir an önce düzeltilmesi tüm Kamu Çalışanlarının lehine olacağı gibi, 15 temmuzdan sonra Kamu Kurumlarında (PDY,PKK) vb. vatan hainlerinin %90 ının temizlenmiş olması kalan kripto (Gizli) çalışanların da Devlet organlarımızca bulunup gereğinin yapılacağının bilindiği üzere, Kamu Kurumlarında çalışan personeller arasına böyle bir ayrımcılığın getirilmesi Kamuda çalışanlar arasına huzursuzluk,samimiyetsizlik vb. konular gibi haksızlık getireceğinin Liyakat’tan uzak yöneticilerin Devlet kurumlarını yönetmekten çok şahsi çıkarlarına alet edeceklerinin bilinmesi ve  Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına dair Yönetmeliği’nin 8.maddesinde yapılan değişikliğin bir an önce iptal edilmesi, Sınavların 657 Sayılı devlet memurları Kanun’unda belirtilen Liyakat’a dayalı puan sistemi üzerinden yapılması Kamu Kurumunda çalışan tüm personeller arasında eşitlik, samimiyet ve başarı getireceği, Devlet Organlarının en iyi şekilde idare edileceğinin bilinmesi hususunda;

YURT – Sendikaları

YURT – Eğitim Çalışanları Sendikası

1 ADET YORUM YAPILDI

Emine24/10/2016 / 9:50 pmCevapla