YURT SENDİKALARI

EGM Nihayet?

Yazı Tarihi :30 Kasım 2018

Değerli Üyelerimiz; YURT Sendikaları (YURT – Eğitim Sen, YURT – Sağlık Sen, YURT – Büro Sen ve YURT – Tarım Sen) Sendikaları olarak malumunuz üç yıl önce başlattığımız SINAVSIZ ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ mücadelemiz 27 Mart 2018 tarih yayınlanan “7103 Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde ve 30373 sayılı mükerrer resmi gazetede yayımlanan 7103 sayılı değişiklik yapılması Hakkında Kanunun 24 ve 25. Maddeleri ile 2828 ve 3413 sayılı kanun kapsamında kamu kurumlarına atanan ve halen görev yapan kardeşlerimizin İHRAZ ettikleri bir üst kadroya atanmasını sağlayan yasanın emeklerimiz ve üstün gayretlerimiz neticesinde TBMM çıkartılmıştır.

Bilindiği üzere; 27 Mart 2018 tarihinde resmiyete girdiği güne dair hazırlamış olduğumuz raporlarda bütün YURT’lu kardeşlerimizin ve ayrıca E – KPSS ile çalışanlarında en az lise mezunu olmaları durumunda bir üst kadroya atanmalarına dair KANUN’un uygulanması hakkında sorunların çözümü için ilgili bakanlıklar ve ÇSGB (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) nezdinde DPB (Devlet Personel Başkanlığı) yaptığımız mücadele hepinizin malumudur.!

Değerli Arkadaşlar;

YURT Sendikaları (YURT – Eğitim Sen, YURT – Sağlık Sen, YURT – Büro Sen ve YURT – Tarım Sen) Sendikaları olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar YURT’lu kardeşlerimizin hakkı olan 7103 sayılı yasa gereği SINAVSIZ ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ mücadelemiz her kademede devam etmektedir.

Sizlerin Sendikası olan, %100 sizden olan, YURT Sendikaları (YURT – Eğitim Sen, YURT – Sağlık Sen, YURT – Büro Sen ve YURT – Tarım Sen) Sendikaları olarak başta Genel Başkanlar, bütün GMYK Üyeleri ve İl Temsilcilerimizin yoğun ve gayretli çalışmaları neticesinde Kanunun uygulanış biçiminin hatalı olduğu ve bütün YURT’lu kardeşlerimizin bu kanundan faydalanabilmeleri için zaman zaman ilgili bakanlıklar ve yetkili kurumlar ile yapmış olduğumuz ve son olarak yapılan görüşmeleri sizlerle zamanında paylaşmıştık.

Buna göre 7103 Sayılı Yasa kapsamında bugüne kadar toplamda 1417 YURT’lu kardeşlerimiz öğrenim durumlarına göre atanmışlardır, Bunlar Bakanlıklar bazında ise;

1. MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) 85 Tekniker + 378 Teknisyen Toplamda:463 Kişi
  2. Sağlık Bakanlığı:311,
  3. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı: 72
  4. Kültür ve Turizm Bakanlığı + Diğerleri:571

Bakanlıklar içinde en mağdur olan kurum İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü) personelleri (Teknisyen Yardımcıları) arkadaşlarımızdı İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü) Personel Daire Başkanı ve diğer bütün yetkililer ile yapmış olduğumuz görüşmelerde atamaların yapılacağını söylemişlerdi, O gün geldi çattı ve EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) ilk etapta aşağıda almış (öğrenmiş) olduğumuz kadroların atamasını yapacaklardır.

SINAVSIZ ATANACAK KADROLAR
03 Hemşire 3 Kişi
TOPLAM DİĞER 18 Kişi
GENEL KADRO TOPLAMLARI 276

Değerli ve cefakar Üyelerimize (Şartları tutanlar) şimdiden hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın. Mücadelemiz tüm YURT’lu kardeşlerimizin kadrolarını alana dek sürecektir.

YURT – Sendikaları
Basın Bürosu

1. Hüseyin dedi ki:

Selamunaleykum allah razı olsun sizlerden ben maliye bakanlığı da çalışıyom düz lise mezunu oldugum için herhangi bir işlem yapilmadi halen

1. alican dedi ki:

kardeşim bende maliyedeyim,şuan bir çalışma hazırlamışlar yakında paylaşacaklar,dilekçe verme biraz bekle dediler yönetmelige göre İnşAllah düzeltip biz düz liselileride magdur etmeyeceklerdir.

2. Mehmet Uzun dedi ki:

Ben emniyet müdürlüğünde teknisyen yardimcisiyim 14 yıldır görev yapmaktayım ve döküm bölümü mezunuyum benim gibi bir sürü arkadaşım mezun olduğu bölüm yüzünden mağdur olacak atama yapılmayacak ne yapmamız lazım bu duruma göre bizim gibi bölümlerden mezun olanlar hiçbir şekilde atanamaz uygun bir kadro yok çünkü bı yol gosterirseniz sevinirim.

Web Design - TFNGL