YURT SENDİKALARI

1.002 Kez Görüntülendi

SENDİKAMIZDAN ASP’YE SUNULMAK ÜZERE HAZIRLANACAK RAPOR
YURT Sendikaları Yurt Kardeşleri İçin Mücadele Etmeye Devam Ediyor

YURT – Sendikaları olarak Yurt kardeşlerimizin aşağıda tespit ettiğimiz sıkıntılar ve problemler;
– Hükümlükler
– Arşiv Kaydı Bulunanlar
– Müstafiler
– Yurttan Erken Çıkarılma
– İş Yerlerinde Mobing

Yukarıda ana başlıklarda oluşan problemlerin çözümü için Sendika Yetkililerimiz Aile ve Sosyal Bakanlığı ile yapmış olduğu yoğun görüşmeleri sonucunda Sendikamızdan yukarıdaki başlıklarda sıkıntı yaşayanlar için 2 Şubat 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar aşağıdaki linkte istenen bilgilerin şahısların kendileri tarafından doldurularak bir bilgi bankası oluşturulacak ve bizde rapor halinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza sunacağız.

Sendikamız tarafından hazırlanacak bu rapor ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca DPB (Devlet Personel Başkanlığına) sunularak öncelikle hükümlüler ve arşiv kaydı bulunduğu için 657 48/a maddesince ataması yapılamayan kişilerle ilgili çalışmalar yapılacaktır.

YURT – Sendikaları (YURT – Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı) Ali İmran AKSU tarafından Bakanlık yetkileri ile görüşme sonucunda 18 Ekim 2017 – 03 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılan tercihlerin 2018 yılı Ocak ayı bitmeden gerçekleşeceğini belirtmişlerdi.

Yapılan görüşmelerde 3413 sayılı tüzüğün uygulanma alanı kalmadığı için kaldırıldığını belirtti. Bizde Sendika olarak ilgili tüzüğün önemini belirterek; “Madde 10 – Kamu kurum ve kuruluşları, işe aldıkları korunmaya muhtaç çocuğun iş ortamına uyumsuzluğu ve verimsizliği gibi konular söz konusu olduğunda, Kuruma bilgi verir ve sorunları Kurumla birlikte çözerler.” maddesini Sendikamız tarafından kullanıldığını ve bu sayede birçok sorunun başlamadan çözdüğünü belirttik.
İş bu maddenin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan 45.000 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde hizmet almış Yurtlu ve devamında atanacak olan her çalışanı kapsadığını belirterek, Tüzükle beraber kalkan 10. Maddenin ehemmiyetini vurguladık.

YURT – Sendikaları

1. görkem dedi ki:

2. Muzaffer Tunçel dedi ki:

Muzaffer Tunçel 29/12/1972 doğumlu Samsun yaşar doğu yetiştirme yurdundan reşit olduktan sonra ayrıldım.. Müstafi duruma düştüm 2005 yılından beri ssk mı ödeyemiyoruö

3. Şevket Deniz SEZGİN dedi ki:

4. yusuf dedi ki:

ben kırşehir yurdunda 13 sene kaldım 18.ime 2 ay kalasi koruma kararimi kaldirdilar benim hic biseyden haberim yokken bu olay gerceklesiyo yıllardır davalarla uğraşıyorum hic bi sonuc yok sadece ben hakkimi istiyorum. Öyle bi guzel bi hakkı kaybedip tekrar ise giriliyo, benim gibi niceleri var sadece tek bir hak istiyoruz artık biri sesimizi duysun siz büyüklerimden rica ediyorum siz konusmazsaniz biz dilsiz kalıyoruz… saygılarımla.

5. Elif Aydın Erdoğan dedi ki:

Ben busene bas wurdum
    Adim liste de cikmadi we adimin neden liste de cikmadi bilmiyom herseyim tamdı we benim bu işe cok ihtiyacim wardi

6. Yeter dedi ki:

Ben 2014 yılında Yurdan kaçarak ayrıldım ben adana sevgi evlerinde 18 ay kaldım Yurdan kaçtığım için memur olamadım

7. ÜNAL kaya dedi ki:

Eski hükümlü tüm 20 senedir ise giremiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

8. Eyup ural dedi ki:

Eyup ural Burdur Karamanlı dan yazıyorum 1990 yılında mahkeme kararı ile yurttan korunma kararı kaldırılmış dosyanın geçen yıl a kadar bulamadım geçen yıl dosyami buldurdum Yargıtay’a başvurdum kazandım ama yerel mahkeme de daha hala devam etmektedir oyaliyorlar bu yargıtay kararı ile yerleştirme yapılması yönünde görüş bildirim yapsak bu mahkeme yi kazanicem örnek olarak mahkeme kararı var bu konularında görüşe sunsaniz saygılarımla.

9. Murat dedi ki:

Merhaba iş yerinde müdür mobing uyguluyodu basit şeyler icin uyari veriyodu mesai 8.30 8.40 geliyodum arada millet 9 geliyor 10 da geliyor beni tek uyariyor 2 yilim doldu asaletimi vermedi 2yil 4 ayım doldu 1 gun hastaneye gittim giris aldim ertesi gun iş yerinde mudure verdim kabul etmedi o gun gelmedi olarak tutanak tuttu ve 1 gun gelmedi olarak para kesme cezasi vererek ardindan işime son verdi ne yüz kizartci olayim var ne siyasi bos yere şahsi bisey icindi 7 aydir dava acmişim bekliyorum bekledikce eriyorum zor tutuyorum kendimi ailem yok sağolsun yurt arkdasimin yaninda kaliyorum nereye kadar bi umud diye yazdim saygilarimla.

10. Fikrî gurbuz dedi ki:

11. Osman gençer dedi ki:

12. Şuhmurat dedi ki:

Haksiz yere koruma kararim kaldirlmis

13. Mehmet Baştürk dedi ki:

1993 yılında haberim yokken koruma kararım kaldırıldı dava açtım fakat yargıtaydan geri döndü ve şu anda bu sebepten dolayı mağdurun

Web Design - TFNGL