Atanamayan Öğretmenler

Yazı Tarihi :8 Mayıs 2019

YURT Sendikaları olarak 3 yıldır mücadelesini verdiğimiz Öğretmen Olmaya Hak Kazanmış Kamu Personellerinin 31.08.2012 tarihinde MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Atama yolu kapatılan ve mağdur edilen Memur Öğretmenlerin mağduriyetlerinin son bulması için;

Asıl meslekleri öğretmenlikten uzak devlet dairelerinde unutulmuş kamu personeli olan “VHKİ, bilgisayar işletmeni, şef, icra memuru, gümrük-muhafaza memuru, iş ve meslek danışmanı, ambar memuru, PTT gişe görevlisi, zabıt kâtibi, mübaşir, infaz koruma memuru, polis, itfaiyeci, şoför, kaloriferci, hizmetli, Vs. gibi mezuniyet dışı unvanlardaDevletimiz tarafından maaşı ödenen, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Bütçe olanaklarının kısıtlılığına dair resmi açıklamalar da göz önünde bulundurulduğunda Bütçeye ek yük getirmeden yalnızca kadro kaydırmasıyla en uygun verimle öğretmen açığını azaltacak  çözüm olan öğretmenlik hakkına sahip memurlardan isteyenlerin kadrolarının Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim öğretim hizmetleri sınıfında öğretmen unvanıyla kurum içi veya kurumlar arası geçişlerin sağlanması ve mağduriyetlerin giderilmesi ve çözüme ulaşması için YURT Sendikaları olarak Milli Eğitim Bakanlığına ve Cumhurbaşkanlığına sunacağımız (rapor) dosyaya eklenmek için LÜTFEN aşağıdaki formu (anket) 15 Haziran 2019 tarihine kadar EKSİKSİZ doldurunuz.

YURT – Sendikaları

Rapora destek verdiğiniz için teşekkür eder, kişisel bilgileriniz güvence altında olacaktır

1. Mehmet dedi ki:

Yanlış değilsem ilk kez bir sendika bize somut bir destek verdi, veya ikinci kez. Ancak bu defa umutluyuz. İnşallah hayal kırıklığı yaşamayız. Artık yorulduk. Lütfen bu meselenin üstüne giderek bir sonuç almamızı sağlayın. Çok çok çok teşekkür ederiz.

2. gülçin bayar dedi ki:

Arkadaşlar bu anketi herkese duyuralım.

3. Mustafa Ateş dedi ki:

Umutlarimiz, dilerim hayal kırıklığı ile sonlanmaz, çok teşekkür ederim ilginize.

4. Mahmut dedi ki:

Memur olarak çalışan kamu personeli insallah öğretmenlik hakkına kavuşacaktır. Bir sefere mahsus tüm memur öğretmenler milli egitim bakanligi öğretmen unvanına atanır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum

5. admin dedi ki:

Memur olarak MEB ve diğer bakanlıklarda çalışan Öğretmen memurların atamalarının yapılabilmesi için işlemlerin başlatılması, mağduriyetlerin giderilmesi ve çözüme ulaşması için YURT Sendikaları olarak Milli Eğitim Bakanlığına ve Cumhurbaşkanlığına sunacağımız rapora destek verdiğiniz teşekkür ederiz kişisel bilgileriniz güvence altında olacaktır

6. Gamze dedi ki:

7 yıldır kurumlararasi gecişi bekliyoruz, bu umutla memur kadrolarına yerlesmistik, sesimize ses olmanızı istiyoruz

7. Leyla dedi ki:

Desteğiniz için çok teşekkür ederiz. Umarım sesimizi duyan olur.

8. GÜLÇİN BAYAR dedi ki:

BU ARADA YURT SENDİKA SAHİPLERİNE VE HAKAN BEYE CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDERİM. GÖNLÜMÜZE TAHT KURDUNUZ SADECE İSTEĞİMİZ EYLÜLDE BİZDE GÖREVE BAŞLAMAK İSTİYORUZ.

9. GÜLÇİN BAYAR dedi ki:

EYLÜLDE BİZ DE GÖREVE BAŞLAMAK İSTİYORUZ. FORMASYON MEZUNİYET TARİHİM İLE ELEDİLER BENİ.
    BEN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN UMUDU KESTİM SİZDEN UMUD BEKLİYORUM . BENCE BİZİMDE SUSMAMAMIZ LAZIM.

10. idris dedi ki:

desteğiniz için teşekkürler Yurt Sendikası

11. Hakan Taner dedi ki:

Öğretmenlik mezunuyuz ama yıllardır memur olarak başka kurumlarda çalışıyoruz.Dershaneler de yada üniversitelerde bir gün bile öğretmenlik yapanlar hemen MEB öğretmenlik kadrolarına kurumlararası geçişle atanırken,bizler memur olmamıza rağmen MEB’ e öğretmen olarak kurumlararası geçiş yapamıyoruz.Cumhurbaşkanlığının 2828 sayılı kanun hükmünde kararnamesine rağmen.Her kurumda öğretmenlik kadrosu olmadığı için Milli Eğitim Bakanlığı kurumlara arası geçişi 2828 sayılı kanun hükmünde kararnameyi kapsayanlara açması gerekiyor.Bazı bürokratların vurdumduymaz tavırlarına karşı gereken birimler harekete geçmeli.Başka kurumlarda mağdur olan öğretmenlik mezunu devlet memurları,2828 sayılı kanun kapsamında olanların Milli Eğitim Bakanlığına kurumlararası geçişlerinin önü açılmalıdır.

12. Fatma dedi ki:

Destekleriniz icin teşekkürler. umarım 7 yıldır süren bu çıkmaza girmiş mağduriyet sayenizde son bulur.Kendi işimi yapıp mutlu olmak istiyorum artık.2 çocukla nobetli üstelik öğretmenlikle alakası olmayan bi iş yapmak istemiyorum.

13. Mehmet Veli dedi ki:

Çok güzel bir çalışma başlattınız. İnşallah başlattığınız bu çalışma başarılı bir şekilde amacına ulaşır. Umarım diğer sendikalar da sizlerin bu özverili çalışmanızı örnek alırlar. Teşekurler YURT SENDİKALRI…

14. Mehmet Emin Dönmez dedi ki:

Bizler Öğretmen olabilmek için yıllarımızı verdik. Ama yeteri kadar atama yapılmadığı için asıl mesleğimiz olan Öğretmenliği değil de başka kurumlarda öğretmenlikle alakası olmayan işleri yapmak zorunda bırakıldık. Umarım en yakın zamanda asıl mesleğimize döneriz.

15. ibrahim dedi ki:

eylül de milli eğitimde öğretmen diplomasına sahip olan ancak mezuniyeti ele aldığı için eğitim ilkesine uymayan atamalarda bizde bulunmak istiyoruz.

16. gülçin bayar dedi ki:

inşallah çözüme ulaşır. Atanmayan Öğretmenlerin de atanacağına inanıyoruz. teşekkür ederim yurt sendika sahiplerine…

17. HACIRE SOLMAZ dedi ki:

Her seyin üstesinden gelen tek sendika. bunu da halledecek kişi sizsiniz. Herkes bir daha düşünsün hangi sendika ne iş yapıyor yine. Atanmayan Öğretmenlerin mağduriyeti de son bulacak inşallah.

By - TFNGL