ASP’de Üst Düzey Ziyaret Gerçekleştirdik.

Yazı Tarihi :30 Mart 2018
1.129 Kez Görüntülendi

YURT Sendikaları Genel Başkanları Olarak; Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet KARABAY ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Selahattin GÜVEN ile birlikte 30 Mart 2018 tarihinde makamlarında ziyaret gerçekleştirdik.

Yapılan ziyarette;  27 Mart 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 24. ve 25. Maddeler hakkında görüş alış verişinde bulunduk.

Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet KARABAY; YURT Sendikalarının kuruluş amacı ve 2828 sayılı kanun ile kamu kurumlarında çalışan yurttan ayrılan kardeşleriniz için yapmış olduğunuz hizmetlerden haberdarım ve sizleri yakından takip ediyorum, Sayın Genel Müdürümüz Selahattin beyle devamlı irtibat halinde olduğunuz için ve birlikte yapmış olduğunuz çalışmalarınızda başarılar dilerim dedi.

Bizlerde YURT Sendikaları olarak; Resmi Gazete’de yayınlanan 24. ve 25. Maddeler hakkında özellikle öğrenim durumlarına göre “Sınavsız Unvan Değişikliği” hakkında 16-18 Şubat 2018 tarihleri arasında YURT Sendikaları Genel Başkanlar toplantısı sonucu hazırlamış olduğumuz raporu 02 Mart 2018 tarihinde Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına resmi yazı ile bildirdiğimizi,

Sayın Bakan Yardımcısı ve Genel Müdürümüz hazırlamış olduğunuz raporu dikkate aldıklarını söz konusu kanun maddeleri ile ilgili olarak raporumuzda belirtmiş olduğumuz çekincelerimiz hakkında;

* Kanunun uygulamasında Bakanlıklara göre farklılık göstermeyeceğini kanunun açık ve net olduğu,

Devlet Personel Başkanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığınca Kanunun Uygulamasına ilişkin hazırlıkları devam eden Yönetmelik doğrultusunda açıklık getirileceğini,

Yayınlanacak Yönetmelik doğrultusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarında söz konusu uygulamada birlikteliğin sağlanacağını, belirtmişlerdir.

Yoğun çalışma programları arasında bizlere uzunca bir zaman ayırdıkları için, Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet KARABAY ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Selahattin GÜVEN’e ve ayrıca söz konusu kanunun çıkmasında emeği geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza, Bakanlarımıza, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz.

LÜTFEN DİKKAT !: Bilgi Kirliliği Yaşanmaması açısından, Sınavsız Unvan Değişikliği Hakkındaki tüm bilgi ve açıklamaları www.yurtsendikalari.org, Devlet Personel Başkanlığı Ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının Resmi İnternet Siteleri dışında yapılan Sosyal Medya da yer alan hiçbir açıklama ve yorumları DİKKATE ALMAYINIZ

YURT Sendikaları
Basın İletişim AR-GE Bürosu

1. leyla dedi ki:

şu anda söylenti böyle birşeyin var olduğu lakin teknik liseler için geçerli olduğu söyleniyor umutlandırılmış kandırılmış gibi olduk net hiç birşey yok herzamanki gibi

2. Mehmet dedi ki:

Emeği geçen herkese teşekürler. Bi sorum olacak çalıştığın kurumda boş kadro yoksa ne yapmalıyız tşk.

3. Tufan KOÇER dedi ki:

Atamaları Personel Daire Baskanlı ile kişinin ilgili oldugu kurumlar mı gercekleştirecek , zaman sınırı varmı teşekürler.

4. ümit dedi ki:

Bazı bakanlıklar yazıları illere gönderdi ama siz kanunun uygulanmasına ilişkin devam eden yönetmelik hazırlanıyor yazmışsınız kafam karıştı açıkçası bundan sonra süreç nasıl işleyecek bilgi verirmisiniz teşekkür ederim.

5. Fırat AYDIN dedi ki:

1. admin dedi ki:

Resmi Gazetenin yürürlüğe girdiği tarih ve öğrenim durumları itibarıyla ihraz ettikleri unvanlara atanırlar.

6. Fırat AYDIN dedi ki:

7. Erim dedi ki:

Sayın başbakanlarim hepinizden Allah razı olsun Allah hepimizin yolunu açık eylesin

Teşekkür ederiz

8. Emin dedi ki:

Orta okullar .mezunlarıda yararlansın.
    Ek gösterge alalım diye.

1. admin dedi ki:

Şuan Ortaokullar ile ilgili bir çalışma yok, inşallah ilerideki zamanlarda bir çalışma yapılacak. Ancak sizde Bir an önce açık liseye kaydınızı yaptırınız, derece, ek göstergeden de yararlanmanız açınızdan

By - TFNGL