Anketimize Katılın… ?

Yazı Tarihi :19 Şubat 2019

ANKET KATILMAK İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ SEÇENEKLERDEN BİRİNİ BELİRTİNİZ

Sonuçları Görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

1. Hakan dedi ki:

Kanun değişikliğinin amacının genel gerekçede “koruma ve bakım altındaki çocukların istihdamının iyileştirilmesi” olduğunun belirtilmesi; yine genel gerekçede “Öğrenim durumlarına uygun olmayan kadrolarda istihdam edilen koruma ve bakım altındaki çocukların mağduriyetlerinin giderilmesi ve yükseköğrenime devam etmelerinin teşvik edilmesi amacıyla öğrenim durumlarına uygun kadrolara atanması sağlanmaktadır.” Denilmekte fakat uygulama aksi yönde tesis edilmektedir. Yine emsal olabilecek nitelikte anayasa mahkemesi kararında ”Yasa’nın yürürlüğe girdiği tarihte yüksek öğrenime devam edenlerin alınmamış olması, hukuk güvenliği ilkesine aykırılık oluşturmaktadır.
    Açıklanan nedenle, kural Anayasa’nın 2. maddesine aykırıdır. İptali gerekir.” denilmiş ve ilgili kanun maddesi iptal edilmiştir. Fakat Diplomamı kanunun çıktığı tarihinden 61 gün sonra almış olmam nedeni ile atamam iptal edildi. Amaç ile sonuç arasındaki uçurum bu malesef.

2. Fatih dedi ki:

Emniyetteçalışıyorum teknisyen yardımcısıyim düz liseden mezun olduğum için ünvan degistirmiyorlar yurt tan mezunu yum

3. Bayram YILDIRIM dedi ki:

Eğitimin için de yani mutfağında çalışan biri olarak öncelikle Hükümetimizi ve onun başında çalışan ülkesine hizmet eden değerli şahsiyetleri ve çalışmalarımızda bize destek olan, yol gösteren çok kıymetli sendika yöneticisi ve çalışanlarına şahsiyetim adına teşekkür ederim.
    27 Mart 2018 tarihinde yasalaşan 7103 sayılı kanun gereği öğretmenlik mezunu olduğumuz halde 2 ay 15 gün gibi kısa bir zaman sebebiyle bu haktan yararlanamayıp mağdur oldum. Pedagojik Formasyon genelde ekim ayı başı başlar.Haziran ayı eğitim öğretim yılı bitiminde biter.Bunu göz önüne almadıkları için bu konuda bizleri mağdur eden çalışanlara kırgın değilim. Bizden ziyade bizden sonraki kardeşlerimiz İnşaAllah bu şekilde mağduriyete düşmezler.Bize bu hakkı veren değerli siyasi büyüklerimize ve bizim dertlerimizi dinleyip, bizle dertlenen sendika yöneticilerime ve çalışanlarımıza minnettar olduğumu bir kere daha vurgular.
    Saygılarımı Sunarım.

4. Bayram YILDIRIM dedi ki:

NİĞDE MEM’DE Şefim, 2015 İşletme Lisans mezunuyum.Yurt-Ay Eğitim sen’de üyeyim. Pedagojik Formasyonu 13 Haziran 2018 ‘de bitirdim.2 ay 15 günlük süreyle bu haktan mağdur oldum.Bunla ilgili bir çalışmanız varmı? Başvuru yapabilirmiyim ne yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekler şimdiden teşekkür ederim.

By - TFNGL